Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ακμή και σημάδια


Σπυράκια Ακμής Ακμή Πρόσωπο με ακμή






Ποια προϊόντα αλόης βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φροντίδα στα σπυράκια ακμής και για μόνιμα σημάδια απο ακμή;


Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Ας μιλήσουμε όμως πρώτα για το τι είναι η ακμή και πως σχηματίζονται οι ουλές, για να καταλάβουμε τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα και κατόπιν θα πούμε για το ποιά προϊόντα αλόης βέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φροντίσουμε τα σπυράκια της ακμής και να αφαιρέσουμε τις ουλές.

Τι είναι ακμή;

Η ακμή είναι μια πάθηση του δέρματος. Φλεγμονές στούς σμηγματογόνους αδένες και τους θύλακες των τριχών προκαλεί ερυθρότητα, δερματικά εξανθήματα, λεπιοειδές δέρμα, πρήξιμο του δέρματος, σπυράκια και μετά ουλές.
Εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας και σχεδόν το 90% του νεανικού πληθυσμού έχει υποφέρει από αυτήν. Αλλά και σε ενήλικες η ακμή εμφανίζεται επίσης αρκετά συχνά.

Τι προκαλεί την ακμή;

Η αυξημένη παραγωγή της ορμόνης τεστοστερόνης και των φυσικών ελαίων του σώματος κατά τη διάρκεια της εφηβείας είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό της ακμής.
Ωστόσο και άλλοι φυσικοί και γενετικοί παράγοντες διαδραματίζουν κάποιο ρόλο. Στρες, ψυχολογικές διαταραχές, ανθυγιεινή διατροφή και ακανόνιστες, καθημερινές συνήθειες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ακμή.

Πώς σχηματίζονται οι ουλές;

Οι ουλές μπορεί να δημιουργηθούν μετά από σοβαρές περιπτώσεις ακμής, όταν έχουμε σπάσει τα σπυράκια της ακμής δια της βίας ή έχουμε ξύσει και γρατσουνίσει το δέρμα.
Οι ουλές είναι το αποτέλεσμα του ινώδους ιστού που σχηματίζεται στο δέρμα, έτσι ώστε να επισκευάσει άλλους σπασμένους ιστούς. Όταν υπάρχει κάποιο τραύμα, το σώμα μας παράγει αυτούς τους ιστούς, για να αποκαταστήσει το πληγωμένο σημείο του δέρματος.
Φυσικά, ο πρωταρχικός σκοπός του σώματός μας είναι να κλείσει το πληγωμένο σημείο του δέρματος το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω λοίμωξη χωρίς να ενοχλείται καθόλου για το αισθητικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον, αυτά τα κύτταρα που παράγει το σώμα μας δεν είναι πανομοιότυπα με τα πρωτότυπα κατεστραμμένα κύτταρα. Και έτσι σχηματίζονται οι ουλές.

Προϊόντα αλόης βέρα για την ακμή και τις ουλές.

Ο αγνός ζελέ αλόης βέρα είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό φυσικό βότανο κατά της ακμής και εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των παραμένοντων ουλών.
Όταν λαμβάνεται εσωτερικά ως χυμός αλόης βέρα, βοηθά στον καθαρισμό και στην αποτοξίνωση του σώματος. Το αποτοξινωμένο σώμα είναι ένα υγιέστερο σώμα και έχει ένα υγιέστερο δέρμα.
Η αλόη βέρα κρέμα σώματος μπορεί να εφαρμοστεί στα σπυράκια, στις μολυσμένες περιοχές και στις ουλές.
Η έρευνα έχει δείξει ότι το πλούσιο σε φυσικά συστατικά ζελέ αλόης βέρα έχει καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
Μαλακώνει το δέρμα, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων, βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της ακμής. Εφαρμόστε το ζελέ της αλόης σε παλαιά σημάδια ακμής για να τα μαλακώσετε και να τα μειώσετε.
Η αλόη βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, έτσι ώστε τα παλαιά σημάδια μπορεί να αντικατασταθούν με μια ομαλή, υγιή επιδερμίδα.
Μετά από μερικές εβδομάδες, θα αισθανθείτε τα σημάδια της ακμής να είναι λιγότερο ορατά και με τη συνεχή χρήση αλόης βέρα τα σημάδια σχεδόν δεν θα φαίνονται μέσα σε λίγους μήνες.
Επιπλέον, οι ήπιες στυπτικές ιδιότητες της αλόης βέρα μας επιτρέπουν να αποφύγουμε μελλοντικές λοιμώξεις.
Για το πλύσιμο και το καθάρισμα του προσώπου μας, πριν εφαρμόσουμε τό ζελέ αλόης βέρα, ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι που περιέχει ένα γενναιόδωρο ποσοστό αλόης βέρα.

Καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας κατά της ακμής
με προϊόντα αλόης βέρα

Για καλύτερα αποτελέσματα από τη καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας κατά της ακμής, καθιερώνουμε και ακολουθούμε ένα καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης δέρματος με προϊόντα αλόης βέρα.

Πρωί

Πλένουμε το πρόσωπό μας με υγρό σαπούνι αλόης και μετά το σκουπίζουμε καλά για να στεγνώσει το δέρμα μας.
Στη συνέχεια, απλώνουμε aloe vera gelly σε όλο μας το πρόσωπο και περιμένουμε λίγα λεπτά να απορροφηθεί από το δέρμα.
Τέλος, χρησιμοποιούμε την υδατική κρέµα αλόης, μια ενυδατική λοσιόν για να ενυδατώσουμε ολόκληρο το πρόσωπο. Η υδατική κρέµα αλόης θα βοηθήσει στην πρόληψη της επανεμφάνισης της ακμής από συγκέντρωση πλεονάζοντων φυσικών ελαίων.

Μεσημέρι

- Ενδείκνυται μόνο για σοβαρές περιπτώσεις ακμής -
Επαναλαμβάνουμε τη πρωινή μας περιποίηση του δέρματός κατά της ακμής.

Βράδυ

Χρησιμοποιούμε το aloe vera gelly ως μάσκα νυχτός. Πλένουμε το πρόσωπό μας πρώτα με υγρό σαπούνι αλόης και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το aloe vera gelly σε όλο μας το πρόσωπο και πάμε για ύπνο. Το επόμενο πρωί συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου